Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدای ایران- هر اتفاق و تصميم اعم از داخلی يا بین المللی، از کاهش یا افزایش قیمت نفت به هر دلیلی ( از جمله کرونا گرفتن رئیس جمهور آمریکا) می تواند بر بازارهای مالی نیز تاثیر گذار باشد اما یک نکته مهم وجود دارد و آن نکته اینکه آیا کاهش قیمت نفت دلایل اقتصادی و بنیادی داشته یا صرفا ناشی از یک جو روانی است در حالت اول کاهش قیمت نفت می تواند اثر قابل توجهی بر بازارهای مالی جهانی و قیمت دیگر کامودیتی ها داشته باشد در حالت دوم (جو روانی) نیز این تاثیرات می تواند وجود داشته باشد اما از آنجایی که دلایل بنیادی و اقتصادی ندارد نمیتواند برای روزهای متمادی پایدار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



می دانیم که دو متغییر بر قیمت نمادهای پالایشی و پتروشیمی تاثیر گذار است، یکی قیمت خوراک و دومی قیمت جهانی نفت  هر تغییری در این دو پارامتر می تواند قیمت سهام پالایشی و پتروشیمی را تغییر دهد.

اگر کاهش قیمت نفت ادامه دار باشد این نمادها با توجه به جو کاهشی موجود،  می توانند با کاهش قیمت رو به رو شوند ( فراموش نکنیم که چهار نماد پالایشی یکم به دلیل جو منفی و اورولیو بودن در هفته های اخیر کاهش قابل توجهی رو تجربه کردند.)

به نوشته باشگاه خبرنگاران احمد پویان فر کارشناس بازار سرمایه در گفت و گویی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه ابتلای ترامپ به کرونا توانست بازار نفت را تحت تاثیر خود قرار دهد آیا این مسئله بازار سرمایه را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد یا خیر؟ اظهار کرد: اکنون این مسئله تاثیر چندانی بر بازار ندارد بلکه مهم ترین مسئله در حال حاضر این است که حدود چند هفته دیگر به انتخابات باقی مانده و بازیگران فعال بازار انتظارشان این است که ترامپ رای قطعی را می آورد اما اگر این اتفاق رخ ندهد قطع به یقین باز هم شاهد اُفت شاخص هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کاهش قیمت نفت می تواند بر بازار سرمایه تاثیر بگذارد یا خیر؟ اظهار کرد: ما آنقدر محدودیت های بزرگ تری داریم که می توان گفت این موضوع در برابر آن ها مسئله خاصی نیست به طوری که به همین منظور می توانیم به افزایش قیمت ارز اشاره کنیم.

نقش توپ و تانک آذربایجان و ارمنستان در بازارهای جهانی
مرتضی قلی پور کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تصمیمات اخیر مسئولان بازار سرمایه جهت بهبود عملکرد بازار سرمایه، گفت: اکنون دلیلی که سبب شده تا شاخص بازار سرمایه  منفی شود  ارتباط چندانی با تصمیمات اخیر مسئولان بازار سرمایه ندارد، بلکه  عمده مسائلی که توانسته بازار را اکنون  تحت اختیار خود در بیاورد مسائل حال حاضر دنیاست که به همین منطور می‌توان به قیمت دلار و انتخابات ایالت متحده آمریکا اشاره کرد.

وی افزود: تا زمانی که انتخابات ایالت متحده آمریکا به اتمام نرسد قطع به یقین همچنان با خروج نقدینگی مواجه خواهیم بود به علت آنکه در حال حاضر سرمایه گذران تا حدی به روند سود آوری  بازار سرمایه بی اعتماد شده اند، به همین سبب سعی می‌کنند که دارایی هایشان را نقد کنند.

این کارشناس در پاسخ به این سوال که آیا جنگی که بین ارمنستان و آذربایجان به وجود آمده آیا تاثیری بر بازار سرمایه می‌گذارد یا خیر؟ اظهار کرد: این جنگ از لحاظ اقتصادی بر ایران تاثیر نمی‌گذارد به علت آنکه ایران صادرات یا واردات خاصی نسبت به این  کشور‌ها ندارد.

امیر علی امیر باقری یکی دیگر از فعالان بازار سرمایه در خصوص تاثیر سیاست گذاری های چند وقت اخیر مسئولان بازار سرمایه به منظور ارتقا روند بازار،  اظهار کرد: اگر بازار سرمایه برای سرمایه گذار ارزنده باشد این تصمیمات تاثیر چندانی بر آنان ندارد، به گونه اي كه سرمایه گذاران به روند سرمایه گذاری خود در اين بازار  ادامه می دهند.

وی بیان کرد: دوره های بازار سرمایه را نمی توان با این گونه تصمیمات تغییر داد به علت آنکه بازار سرمایه از آنجایی که يك بازار تخصصی است ریسک سرمایه گذاری هم در آن به نسبت سایر بازار های موازی بیشتر است.

تصمیمات پیاپی در بورس، عامل اصلی نوسانات
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: اینکه هر روز یک تصمیم بر بدنه بازار تزریق می شود به مرور نوسان قانون را در بازار سرمایه به وجود می آورد، اين نوسان به وجود آمده خودش به نحوی خالق ریسک است.

امیر باقری افزود: این ریسک سبب کاهش p/e بازار می شود، نکته حائز اهمیت این است که در شرایط حال حاضر قوانین تغییر نکند و مسئولان بازار سرمایه اجازه دهند که بازار باتوجه به مکانیزم درونی خود به تعادل برسد.

او در پایان بیان کرد: در دو سال گذشته رشد بازار به دلیل رشد کارایی شرکت ها نبود بلکه به دلیل افزایش نرخ ارز و تورم صورت های مالی بود.

انتخابات مهم تر از کرونایی شدن ترامپ!
مرتضی احمدیان کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه ابتلای  ترامپ به کرونا، توانست قیمت نفت را کاهش بدهد آیا می تواند به بازار سرمایه ایران نیز تاثر بگذارد یا خیر؟ بیان کرد: اُفت قیمت نفت از ابتدای هفته گذشته شروع شد و علت آن بیشتر مربوط به افزایش نگرانی ها از رشد آمار کرونا در آمریکا و کاهش تقاضا سوخت(قرنطینه بیشتر و عدم سفر) و همچنین افزایش تولید لیبی طبق آمار اوپک صورت گرفت و صحبت های ترامپ در مناظره باعث شد تا قیمت نفت  به کف ۳ ماه اخیر برسد.

او بیان کرد: فکر می کنم همان گونه که بقیه کالاها شوک اولیه را رد کردن و بازیابی شدند، اُفت امروز نفت هم تا حداکثر ده روز آتی جبران شود مگر آنکه اتفاق مهمتری رخ بدهد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: نتیجه کلی انتخابات در بازار سرمایه ایران بسیار مهم است به علت آنکه چشم انداز دلار به عنوان محرک اصلی بازار را تغییر می دهد حال اگر بیماری ترامپ به حدی باشد که شانس انتخابش رو کمتر از پیش کند و دلار با اُفت قیمت مواجه شود طبیعتا بر بازار تاثیر دارد که این امر در روزهای بعد مشخص می شود.

احمدیان تصریح کرد: در شرایط فعلی کاهش ۵ درصدی قیمت نفت خام در قیاس با رشد قیمت دلار آزاد و نیمایی عدد قابل توجهی نیست که بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد و حرکت بازار بیشتر بر اساس حرکت دلار،گزارشات ۶ ماهه، عرضه و تقاضای سهامداران خواهد بود مگر آنکه نفت بار دیگر به قیمت زیر ۳۵ دلار برسد که این امر بعید به نظر میرسد

در پايان بايد به اين مسئله توجه كرد که اكنون  تغییر شاخص بازار سرمایه بیش از هر چیزی به انتخابات ایالات متحده آمریکا باز می‌گردد  به علت آنكه اگر دونالد ترامپ رای آورد قطع به يقين قيمت دلار افزايش پيدا خواهد و افراد زيادی به همين دليل به بازار سرمايه روی خواهند ولي اگر دونالد ترامپ نياورد به نظر می رشد كه شاخص روند كاهشي خود را ادامه دهد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بورس پیش بینی بورس کارشناس بورس تحلیل بورس کارشناس بازار سرمایه مسئولان بازار سرمایه بازار سرمایه کاهش قیمت نفت حال حاضر بر بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۴۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، باز هم بازار مسکن وارد سال انتخاباتی آمریکا شده است! این جمله برای بسیاری از فعالان حوزه املاک و مستغلات دلهره‌آور است چون صاحبان خانه، سرمایه‌گذارها و اقتصاددانان مشتاق پیش‌بینی این موضوع هستند که انتخابات آینده آمریکا در نوامبر سال 2024 چه تاثیری روی قیمت مسکن خواهد داشت. 

نظرسنجی اخیر Investopedia نشان داد که بیش از نیمی (61%) از سرمایه‌گذاران، نگران تاثیر انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا در سال 2024 بر پرتفوی یا سبد سرمایه‌گذاری هستند. اما آیا در ایران هم باید نگران قیمت مسکن در سال جاری و سال‌های بعد از آن باشیم؟ آیا قیمت اقلامی مانند قیمت میلگرد و سیمان به‌عنوان مصالح اصلی قیمت مسکن را بالاتر می‌برد؟

قیمت ارز و درصد تورم چطور روی قیمت مسکن تاثیر می‌گذارند؟

قیمت دلار عامل اصلی افزایش قیمت محصولات و کالاها در بازار ایران است. بارها شاهد این موضوع بوده‌ایم که با افزایش ناگهانی و جهشی قیمت ارز، حتی بسیاری از عرضه‌کنندگان کالاهای مختلف از فروش خودداری کرده‌اند تا مطمئن شوند دلار پایین نمی‌آید. 

نکته اصلی اینجاست که افزایش قیمت دلار به‌سرعت روی بازار ایران تاثیر می‌گذارد و همه محصولات و کالا و خدمات چندبرابر شده و بواسطه آن نیز قیمت مسکن فورا بالا می‌رود. اما در مقابل، مواقعی که دلار کاهش پیدا می‌کند، تا این موضوع روی بازار مسکن و قیمت خانه تاثیر بگذارد مدتی زمان خواهد برد چون همواره بازار در مقابل تغییرات منفی قیمت مقاومت کرده و بسیاری از فروشندگان تصور می‌کنند این کاهش قیمت گذرا بوده و دوباره بالا می‌رود، در نتیجه برای فروش اقدامی نمی‌کنند. همین به‌عبارتی دست‌نگه‌داشتن مالکان برای معامله خانه، باعث رکود می‌شود که خود به‌صورت مستقیم روی بازار حساسی مانند مسکن تاثیر می‌گذارد. 

با فرض عدم شدت یافتن تحریم‌ها و فروش همین میزان نفت فعلی در آینده، اگر دولت همچنان برای تامین بودجه مانند سال‌های گذشته برای چاپ پول بدون پشتوانه اقدام کند، با وجود کسری پیش‌بینی شده در برنامه بودجه سال 1403، ممکن است سناریوهای رشد اقتصادی برای امسال با مشکل مواجه شده و حتی شاهد تورمی بالاتر از 45% باشیم. از طرفی چاپ پول بدون پشتوانه خود باعث کاهش استمرار سیاست‌های اقتصادی انقباضی دولت خواهد شد. در چنین شرایطی است که رکود بازار مسکن می‌تواند ادامه داشته باشد. 

این میزان تورمی است که سیاست‌های اقتصادی در مرزهای ایران ممکن است رقم بزند، اما باید دید که انتخابات آینده آمریکا چقدر روی وضعیت اقتصادی، میزان تورم و حتی نرخ دلار تاثیر می‌گذارد. این‌ها مواردی هستند که در کنار یکدیگر میزان رشد قیمتی بازار مسکن را رقم خواهند زد. بنابراین شاید انتخابات آمریکا میلیون‌ها کیلومتر آن‌طرف‌تر از مرزهای ایران انجام شود، اما تاثیرش به ثانیه‌ای نخواهد کشید. 

چه چیزی بر قیمت مسکن در سال انتخابات آمریکا تاثیر می‌‌گذارد؟

درحالی‌که اغلب افراد در مورد بازار مسکن و مستغلات نظرات کارشناسی متفاوت و گاهی بدون پشتوانه علمی دارند، باید گفت که مهم‌ترین عامل در قیمت مسکن، خصوصا در ایران، میزان عرضه و تقاضا خواهد بود. البته عوامل دیگری نیز وجود دارند که نباید آن‌ها را نادیده گرفت، عواملی مانند تورم و قیمت ارز که به‌صورت مستقیم و در لحظه باعث تغییراتی غیرقابل پیش‌بینی روی قیمت میلگرد، قیمت سیمان و در نهایت هزینه ساخت‌وساز و قیمت مسکن می‌شوند. 

سلامت اقتصاد مانند ثبات اقتصادی، درصد تورم واقعی و هزینه‌های زندگی در کنار نرخ بهره می‌تواند روی قدرت خرید افراد تاثیر بگذارد. همین عوامل در کنار یکدیگر رکودی را رقم زده‌اند که در چند سال گذشته شاهد آن بودیم. بنابراین عوامل اصلی در بازار املاک و مستغلات را می‌توان به موارد زیر تقسیم کرد. 

نرخ بهره ثبات اقتصادی تورم قیمت ارز هزینه ساخت میزان عرضه مسکن سیاست‌های دولت (مشوق‌های مالیاتی و یارانه‌ها) قدرت خرید مردم میزان نقدینگی

نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟

زمانی‌که عدم قطعیت روی هر یک از عوامل بررسی شده در بخش قبلی، سایه اندازد، بازار مسکن به رکود متمایل خواهد شد. در چنین شرایطی، اگر مردم اعتماد کمتری نسبت به خرید و فروش ملک داشته باشند، عرضه و تقاضا هر دو کاهش پیدا می‌کنند. بنابراین ممکن است بازار مسکن وحشت‌زده شود چون در سال منتهی به انتخابات آمریکا، اغلب مردم می‌خواهند در صورت تغییر نرخ بهره یا تغییر در سیاست‌های مالیاتی و مسکن، تکلیف خود را بدانند. 

اما عوامل اقتصادی کلان مانند تورم و برخی از اتفاقات غیرقابل‌پیش‌بینی مانند جنگ و حتی بلایای طبیعی، همگی می‌توانند روی اعتماد خریدار و فروشنده در بازار مسکن تاثیر بگذارند. همه این موارد می‌تواند رکود بازار مسکن را در وضعیت فعلی نگه داشته یا حتی آن را به مسیری سوق دهد که سال 1403 برای ایرانیان سال ابر بحران مسکن نامیده شود.

قیمت مسکن در بازار ایران و نقش انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

قیمت مسکن در بازار ایران با رشد تورم و جهش یک‌شبه قیمت ارز، رشد خواهد داشت. بنابراین پیروزی «بایدن» و «ترامپ»  و سیاست‌هایی که در مقابل ایران دارند می‌تواند به‌صورت‌مستقیم روی این دو شاخص و در نهایت روی قیمت مسکن تاثیر بگذارد. 

با تجربه‌ای که ایران در زمان پیروزی و ریاست جمهوری ترامپ و حتی با پایان دوره ریاست جمهوری او در سال 1399 داشت، حتی با وجود کاهش ریسک‌های غیراقتصادی مانند کاهش احتمال وقوع جنگ و همین‌طور افزایش امید به کاهش میزان تحریم‌های ناعادلانه، بهبود اندکی در بازار مسکن را شاهد بودیم. بنابراین باتوجه‌به سطح ریسک غیراقتصادی و اقتصادی قابل پیش‌بینی در سال 1403 و تا قبل از مشخص شدن برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر 2024، قاعدتا شاهد کاهش فعالیت‌های ساخت‌وساز در مسکن و رکود این حوزه خواهیم بود. حتی ممکن است بسیاری از واحدهای در حال ساخت که قبل از انتخابات تکمیل می‌شوند وارد چرخه خرید و فروش نشوند چون سازندگان در این شرایط حفظ ملک را ترجیح می‌دهند تا تکلیفشان مشخص شود. 

قیمت مسکن با پیروزی ترامپ بیشتر می‌شود؟

همان‌طور که می‌دانید برای ساخت یک خانه به مصالح و تجهیزات زیادی نیاز خواهد بود که اصلی‌ترین آن‌ها میلگرد و سیمان و آجر و تیرآهن هستند. باتوجه‌به اینکه قیمت روز میلگرد 12 و انواع دیگر مصالح با قیمت دلار و رشد تورم هر روز بیشتر می‌شود، بنابراین دور از انتظار نیست که اعمال تحریم‌های اقتصادی بیشتر روی ایران با پیروزی بایدن یا ترامپ، باعث تورم بیشتر شود.

به‌صورت‌کلی می‌توان گفت که قیمت مصالحی مانند قیمت میلگرد و سیمان و غیره، حدود 35% روی قیمت مسکن تاثیر می‌گذارند. بنابراین از آنجایی‌که قیمت این مصالح وابسته به نوسانات بازار ارز و قیمت دلار است، هر روز شاهد افزایش قیمت آن‌ها هستیم. 

حتی رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز به تاثیر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 1403 روی قیمت مسکن در ایران و ورود آن به یک ابر بحران اشاره کرده است. اما برخی از کارشناسان و متخصصان حوزه اقتصاد معتقدند اثرگذاری پیروز میدان نبرد ریاست جمهوری آمریکا روی بازار مسکن ایران غیرمستقیم خواهد بود. 

پیش‌بینی تاثیر پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا روی قیمت مسکن

به گفته بسیاری از کارشناسان، پیروزی بایدن تاثیری مستقیم و قابل‌توجه روی ریسک غیراقتصادی و بواسطه آن روی انتظارات تورمی خواهد داشت. تورم نیز که بازوی اصلی تاثیرگذار روی قیمت مسکن در ایران است. 
این کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که در صورت پیروزی بایدن در انتخابات نوامبر 2024، قیمت دلار کاهش پیدا کرده و اگر این اتفاق رخ دهد، قیمت ارز می‌تواند برای مدتی طولانی به ثبات برسد. در چنین شرایطی، بازار مسکن نیز از کاهش قیمت دلار تاثیر گرفته و قیمت مسکن می‌تواند کاهش قابل‌توجهی داشته باشد. البته کاهش قیمت مسکن به این موضوع نیز بستگی دارد که بنابه‌دلایل غیرقابل‌پیش‌بینی، ناگهان قیمت دلار دچار شوک نشده و افزایش لحظه‌ای نداشته باشد. 

پیش‌بینی تاثیر پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا روی قیمت مسکن

اما کارشناسان می‌گویند اگر ترامپ در این نبرد پیروز شود، احتمال افزایش نرخ دلار نیز وجود خواهد داشت چون سیاست‌های ترامپ در مقابل اقتصاد ایران می‌تواند وضعیت تورم را سخت‌تر کرده و در نهایت با افزایش قیمت دلار، قیمت مسکن نیز افزایش چشمگیری داشته باشد.

بایدن یا ترامپ، کدام‌یک بازار مسکن را نجات می‌دهند؟

انتخابات آینده آمریکا با تاثیرگذاری روی نرخ دلار، میزان تحریم‌های اقتصادی و میزان تورم، باعث تغییراتی روی قیمت مسکن خواهد شد. پیروزی بایدن یا ترامپ می‌تواند تاثیر متفاوتی روی وضعیت اقتصادی ایران داشته باشد اما نباید این موضوع را نادیده گرفت که پس از برگزاری انتخابات، تغییر در قیمت‌ها فورا اتفاق نخواهد افتاد. چون مالکان خانه‌ها منتظر تثبیت قیمت ارز می‌مانند و می‌خواهند میزان تاثیر آن روی تورم را ببینند. از طرفی باید تاثیر 35 درصدی قیمت مصالحی مانند قیمت میلگرد و سیمان و غیره در بازار مسکن را نیز در نظر داشت. بنابراین اگر در حوزه ساخت‌وساز فعالیت دارید بررسی قیمت روز میلگرد در سایت شرکت آیرومارت به نشانی iromart.com می‌تواند دیدی کلی نسبت به نوسانات قیمت ساخت مسکن به شما بدهد. به‌این‌ترتیب می‌توانید برای ساخت‌وساز بهتر بودجه‌بندی کنید تا قیمت‌ مصالح بیشتر از این میزان روی قیمت خانه تاثیر نگذارند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  •  معرفی کتاب های بازار مالی
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟