Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-03@01:31:58 GMT

ارزانی دلار ادامه دارد/ علت اصلی ریزش نرخ ارز

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۶۹۸۹

ارزانی دلار ادامه دارد/ علت اصلی ریزش نرخ ارز

رویداد۲۴ از ابتدای هفته تا روز سه‌شنبه قیمت دلار بیش از دو هزار تومان کاهش داشته است. اسکناس آمریکایی با از دست دادن ۹٫۸ درصد از ارزش خود در همین بازه چند روزه به قعر قیمتی شش ماه اخیر رسیده و فعالان بازار معتقدند ریزش آن قرار است دست کم تا روشن شدن موضع رئیس جمهور جدید آمریکا در برابر ایران، ادامه پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن طور که که از گفته‌های احمدمجتهد، رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی، می‌گوید احتمالا مقامات دولت یا بانک‌مرکزی در ریزش فعلی نقشی نداشته باشند.

او باور دارد علت ریزش فعلی نگرانی خریدارانی است که منتظر افزایش قیمت بودند و حالا احساس می‌کنند با توجه به شرایط سیاسی که احتمالا به دلیل وجود دولت جدید آمریکا پیش می‌آید، زیان خواهند کرد، پس به دنبال فروش هستند.

البته رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی معتقد است این روند نمی‌تواند ادامه پیدا کند و احتمالا متوقف خواهد شد.

او توضیح می‌دهد: انتظارات مردم درباره بهبود شرایط مبادلات ارزی باعث کاهش قیمت دلار شده اما قابل پیش‌بینی نیست که نرخ تا کجا پایین می‌آید. احتمال می‌دهم کاهش قیمت‌ها تا نهایتا یک هفته دیگر بیشتر ادامه پیدا نکند و از آنجا به بعد دیگر باید دید موضع دولت جدید آمریکا نسبت به ایران چیست.

بیشتر بخوانید: احتمال سقوط دلار به زیر ۲۰ هزار تومان/ موج ارزانی چه زمانی متوقف می‌شود؟

از نظر این کارشناس یکی از دلایل کاهش تقاضا برای دلار در روزهای اخیر، این احتمال است که با آزاد شدن ارزهای بلوکه شده دست دولت برای تخصیص ارز باز ‌شود و بخشی از تقاضاها را پوشش ‌دهد. پس به پشتوانه همین شرایط، خریداران دست نگه داشته‌اند.

مجتهد در پاسخ به این سوال که کاهش نرخ ارز تا کجا ممکن است ادامه یابد؟ می‌گوید: تنها چیزی که می‌توانم درباره نرخ ارز بگویم این است که باید یادمان باشد در عمل ثابت شده هیچ یک از ارقام ۱۵ هزار و ۱۶ هزار تومانی که مسئولان می‌گویند تحقق نیافته است و بازار با مکانیز عرضه و تقاضای خودش به نرخ رسیده است.

آنچه این کارشناس در نهایت به آن اشاره می‌کند تبعات ریزش ناگهانی و یکباره دلار است که می‌تواند آثار سوء خود را به زودی در سایر بازارها نشان دهد.

مجتهد توضیح می‌دهد: اخیرا رئیس کل بانک مرکزی خواسته بود مردم شتاب‌زده عمل نکنند چرا که منابع دلاری بسیاری دست مردم است و تبدیل آن به طور ناگهانی به ریال تاثیر خودش را در رشد نقدینگی نشان می‌دهد این نقدینگی به هر چه تبدیل شود اعم از مسکن و کالا و…به نوعی دردسر می‌آفریند.

منبع: تجارت نیوز لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 قیمت دلار نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۶۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید

آفتاب‌‌نیوز :

طلا در آستانه سومین ماه پیاپی افزایش قیمت به خاطر خرید بالای بانک‌های مرکزی و افزایش تقاضا برای آن به عنوان یک پشتوانه ایمن قرار داشت. اما همه تمرکز‌ها در حال حاضر به نتیجه اجلاس فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه معطوف شده که انتظار می‌رود سیاست‌های پولی سختگیرانه‌ای را وضع کند.

به گزارش بلومبرگ، قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۲۰ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۴ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۷۳ درصدی به ۲۳۴۰ دلار و ۴۰ سنت رسیده است.

طلا در آستانه یک افزایش قیمت ۵ درصدی طی یک ماه گذشته قرار دارد.

با توجه به نرخ بالای تورم در آمریکا، مقامات این کشور انتظار دارند کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در روز چهارشنبه سیاست‌های پولی سختگیرانه‌ای را در پیش بگیرد و نرخ بهره را بین ۵.۲۵ تا ۵.۵۰ درصد نگه دارد.

تاجران انتظار دارند فدرال رزرو نرخ بهره را حداقل دو بار در تا پایان سال جاری میلادی پایین بیاورد. نرخ بالای بهره معمولاً به ضرر طلاست، چون هزینه نگهداری این سرمایه غیر سودده را بالا برده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

قیمت طلا بیش از ۱۳ درصد از ابتدای سال جاری میلادی در بحبوحه خرید بالای بانک‌های مرکزی، تقاضای بالا از سوی بازار‌های آسیایی مخصوصاً چین و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی از اوکراین گرفته تا خاورمیانه افزایش یافته است.

ضعف دلار آمریکا طی روز‌های اخیر هم از قیمت طلا حمایت کرده است. پایین آمدن ارزش دلار خرید طلا را برای دارندگان سایر ارز‌های دنیا ارزان‌تر می‌کند.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۱.۴۵ درصد کاهش به ۲۷ دلار و ۲۶ سنت رسید و پلاتین با یک کاهش ۰.۲۷ درصدی ۹۴۹ دلار و ۳۹ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ین ژاپن بالا رفت
  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • قیمت بیت کوین به ۵۷ هزار دلار رسید
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر